نمونه دادخواست ملکی در حوزه وکالت یکی از متنوع ترین و پیچیده ترین دادخواست ها می باشد. با مشورت با یک وکیل ملکی تهران که کاربلد یاشد می توان دادخواستی بی نقص تنظیم کرد تا بقیه مراحل دادرسی برایمان هموارتر شود. در برخی از مناطق در کشورمان ممکن است املاک و زمین هایی موجود باشند که در اداره ثبت اسناد به صورت رسمی ثبت نشده باشند.
این املاک سند مالکیت در اداره ثبت ندارند و به عبارت دیگر برای آنها در اداره ثبت اسناد پلاک فرعی یا اصلی وجود ندارد. علاوه بر این موارد یک سری مراحل قانونی که باید برای ثبت سند انجام گیرد. برای این املاک و زمین ها انجام نشده است .در این موارد شخصی که خریدار این نوع املاک است بهتر است از طرف فروشنده ملک ، دادخواست تنظیم کند .
بیشتر بدانید : بهترین وکیل قم
و برای اثبات مالکیت در دادگاه اقدام نماید. البته باید دقت کرد که اگر چنین ملکی سندی از جمله سند منگوله دار ، بنچاق، سند تک برگی و غیره داشته باشد، شخصی که خریدار ملک است نمیتواند دعوای اثبات مالکیت را طرح و نمونه دادخواست ملکی تنظیم کند. در این مواقع است که فردی که خریدار ملک است باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را تنظیم و به دادگاه و یا دادسرا ارائه دهد.
گاهی اوقات ممکن است زمین یا املاکی از طرف یکی از بستگان به شما به ارث برسد. یا قانونا به شما تعلق بگیرد درحالی که شما خرید و فروشی انجام نداده اید. و به شما رسیده است حالا به هر طریقی اما این ملک در اداره ثبت اسناد سابقه ثبتی ندارد. در این حالت است که فرد باید برای نمونه دادخواست ملکی طرح دعوایی مبنی بر اثبات مالکیت ، ملک ماترک کند.
و به دادگاهی تقدیم کند که ملک در این شهر قرار دارد.
روش های مختلف اثبات مالکیت یک ملک
برای اثبات مالکیت یک ملک روش های مختلفی وجود دارد و نمونه دادخواست ملک برای هر کدام متفاوت است .که چندتا از این روشها در ذیل بیان شده است:
- شهادت دادن شهود
- اقرار نمودن خوانده دعوا
- وجود سندها و مدرک هایی که مکتوب هستند
- وجود قولنامه
- ارائه مبایعه نامه
- تصرف نمودن در ملک
- و غیره
دعوای اثبات مالکیت چه نوع دعوایی است؟نمونه متن دادخواست اثبات مالکیت زمین
در دعوای اثبات مالکیت یک فرد ادعا میکند برای اثبات مالکیت ملکی که اموال منقول و غیرمنقول را شامل میشود .و یا انواع حقوق مثل حق انتفاع یا حق ارتفاق و سایر حقوق دیگر دادخواست را به دادگاه ارائه داده است. در گام اول باید نمونه دادخواست ملکی تنظیم شود که تحت عناوین مختلفی می باشد. برخی از نمونه دادخواست ها شامل:
-
نمونه دادخواست ملک مشاع
-
نمونه دادخواست زمین موات
-
نمونه دادخواست زمین کشاورزی
-
نمونه دادخواست زمین
-
نمونه دادخواست افراز ملک مشاع از دادگاه
-
نمونه دادخواست فروش ملک مشاع قولنامه ای
-
نمونه متن دادخواست اثبات مالکیت زمین
-
نمونه متن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک
-
نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی زمین
-
نمونه دادخواست رفع تصرف عدوانی زمین زراعی
-
نمونه دادخواست فروش ملک مشاع قولنامه ای
-
نمونه دادخواست دستور فروش ملک مشاع فاقد سند رسمی
-
نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک مشاع
-
نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند زمین کشاورزی
طبق نظر دادگاه و قوانین مربوط به املاک ، مالک یک ملک فردی است که سند آن ملک به نامش باشد. اما گاهی اوقات افرادی هستند که نسبت به آن سند و مالکیت است اختلاف دارند .و برای اثبات مالکیت خود اقدام به طرح دعوا می کنند.
برای مثال فردی ملک یا زمینی را به فرد دیگری فروخته اما بعد از مدتی و در زمانی که هنوز ملک به نام خریدار ثبت نشده قیمت زمین یا ملک بالا می رود . فروشنده طمع می کند و حاضر نیست ملک را به نام خریدار بزند. در این صورت خریدار میتواند به دادگاه مراجعه کند . طرح دعوای مناسب با این مشکل ارائه دهد .نمونه دادخواست ملکی مناسب تنظیم کند.
وتمام مدارکی که نشان می دهد به فروشنده پول را پرداخت کرده به دادگاه تقدیم کند .تا بتواند با طرح دعوای اثبات مالکیت خود مالکیت را به نفع خود ببرد.
نمونهای از فرم دادخواست اثبات مالکیت یک
در اینجا نمونه ای از فرم اثبات مالکیت زمین برای شما آورده شده تا بیشتر با این موضوع آشنا شوید:
چه مواقعی دعوای اثبات سند مالکیت را مطرح میکنیم؟نمونه دادخواست ملکی مربوط به آن
مواقعی ممکن است در زندگی پیش بیاید که شما ملک یا زمینی را خریده اید . یا از طریقی مثل ارث به شما رسیده است اما سند رسمی ندارد. زمانی که ملکی سند نداشته باشد و سند از حالت قولنامه یا مشاعی باشد . و ثبت محضری نشده باشد در اینجا باید خریدار دعوای اثبات سند مالکیت را به طرف فروشنده مطرح نمایند.
و مثلا برای املاک مشاعی ، برای طرح آن نمونه دادخواست ملک مشاع تنظیم می کند.
برای مطرح کردن دعوا چه اسنادی لازم است؟
-
اول داشتن یک قرارداد کتبی یا شفاهی بین خریدار و فروشنده
شخصی که میخواهد درباره مطرح کند باید اول اثبات کند که قراردادی بین او و فروشنده برقرار است. در واقع خریدار در این مواقع هر سندی که در رابطه با خرید این ملک که دارد ارائه می کند.
-
دوم اینکه اثبات کند قرارداد اعتبار دارد
دومین موضوعی که خریدار باید اثبات کند قراردادی که بین او و فروشنده و اساس شده جدید و دارای اعتبار است.
بررسی و اثبات مالکیت ملک هایی که سابقه ثبتی دارند.
برای بررسی اثبات مالکیت ملک های غیرمنقول باید دو دسته زیر را در نظر گرفت:
- ملک هایی که سابقه ثبتی دارند
- ملک هایی که سابقه ثبتی ندارند
هر نوع ملک و اموال غیرمنقول که سابقه ثبتی نداشته باشد ملک هایی که اندازه آنها در اداره ثبت مشخص نیست. و مساحتی تعیین نگردیده است . برای آنها به عنوان تصرف مالکیت محسوب می شود و در اینجا تصرف بسیار مهم است. در این شرایط دعوایی که مطرح میشود دعوی اثبات مالکیت می باشد . که سند های آن نیز دلایلی است و مدارکی است که خریدار دارد.
مثل قولنامه ، مبایعه نامه ، شهادت شاهدان و غیره . خواهان یا خریدار باید نمونه دادخواست ملکی یعنی دعوای اثبات مالکیت را طرح و به دادگاه ارائه دهد. اما در مورد ملک هایی که سابقه ثبت شدن در دفتر اسناد کشور را دارند برای آنها دعوای اثبات مالکیت مورد استفاده قرار نمی گیرد.
در این صورت تکلیف فردی که ملک از سابقه ثبتی دارد چه می باشد؟
افرادی که املاک دارای سابقه ثبتی است خرید اند لازم است .طرح دعوای با این عنوان الزام به تنظیم سند رسمی بر علیه شخصی که فروشنده است ارائه دهند.برای تنظیم و به جریان انداختن نمونه دادخواست ملکی از جمله دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی به کدام مرجع باید مراجعه کنیم؟
وقتی دادگاه به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی رسیدگی کند .باید توجه کنیم که موضوع قرار داد ما چیست تا از دوباره کاری ها جلوگیری شود. پس در گام اول باید نمونه دادخواست ملکی مناسبی را توسط وکیل دعاوی ملکی تهران یا شهرستان ها تنظیم کنیم. و تعیین کنیم دارایی که داریم منقول است یا غیر منقول:
- اموال منقول است که میتوان آنها را حمل و نقل جابجا کرد. مثل ماشین لوازم خونه و غیره.
- اموال غیر منقول اموال ای هستند که نمی توان آنها را جابجا کرد مثل زمین آپارتمان ملک.
با توجه به این دو تعریف اگر دعوای الزام به تنظیم سند رسمی مربوط به اموال منقول باشد : مثل لوازم خانه کسی که درباره او مطرح کرده است. می تواند در دادسرای دادگاهی حاضر شود. که قرارداد مربوط به آن در آن جا تنظیم شده در همان شهر یا منطقه قرار دارد . اما اگر مشخص نبود که محل قرارداد کجاست ؟ و یا محل اموال کجاست؟ باید به دادگاه مراجعه کنیم که فرد خوانده در آن منطقه زندگی می کنند.
در حالت دوم اگر معامله ما مربوط به اموال غیر منقول بود در این صورت باید به دادگاه مراجعه شود و دادگاه مناسب دادگاه محلی است که آن ملک در آنجا قرار دارد مثلا اگر دعوا سرزمینی باشد که در شهر اصفهان قرار دارد باید دادخواست را در شهر اصفهان تنظیم و تقدیم دادگاه کنیم.
حرف آخر
با توجه به اینکه در هر دعوا و اختلاف اولین قدم طرح دادخواست و دعوای مناسب توسط خود شما یا وکیل توانمند ملکی تهران یا هر شهرستانی می باشد . در این مقاله سعی شد تعدادی از مهمترین دادخواست های ملکی را مطرح کنیم و نمونه دادخواست ملکی برای چند مورد مهم هم برای شما قرار دهیم تا بتوانید در مواقع پیش امد هر دعاوی ملکی به آن مراجعه و استفاده نمایید.
و این هم یک نمونه دادخواست تنظیم سند رسمی سرقفلی مغازه